Dear friends,*
*so etwas ähnliches wie eine deutsche Übersetzung siehe
unten.
I have decided to start a
food blog! If you are my friend, chances are – you like food. Or I will have
talked to you about food at some point. Over the years, I have found that some
of my closest friendships started out because of a shared passion for… food. I
may have tricked you into being friends with me by offering you baked goods. I
may have imposed my own culinary traditions on you (hot cross buns!). Or, dear American
friends, I may have implored you to bring back packed brown sugar or peppermint
extract for me. After all, eating is communal, and I firmly believe that the
best conversations happen at a table filled with good food (and wine).
But while I love enjoying
the fruits of my labor with my friends, there is another reason why I love
being in the kitchen. One of my favorite lines of the movie “Julie and Julia”
is when Julie comes back from her dull office job and tells us that “I love
that after a long day when nothing is sure, and when I say ‘nothing’ I mean
nothing, you can come home and absolutely know that if you add egg yolks to
chocolate and sugar and milk, it will get thick. It’s such a comfort.” Baking
is routine, it’s something I know how to do. Sometimes the world out there is
scary. And then it’s a comfort to come back to the kitchen, turn on NPR, and
just bake. When you are kneading yeast dough, nothing else matters. And when
you put the bread in the oven, get a small stool and sit down in front of the
oven so your back can enjoy the heat of the oven while you smell the fresh
yeast bread, and you read a good book… you know that life is good.
But I am digressing.
This blog is my attempt to bring the two aspects together, and to keep in touch
with all my dear friends who share my passion for baking (and cooking) but
sadly, do not live in Berlin or worse yet, live on the other side of the
Atlantic Ocean. And of course, my Berlin friends as well – I need your help
cleaning up the results!
So, here is what I will
do: Whenever I am so inclined, I will choose either a European, or an American
recipe (“ethnic food” will be covered under the American category because yours
is much better). The European recipe will be dedicated to my English-speaking
friends. I will do my best to avoid or translate metric measurements, and I encourage your comments on the recipe’s
workability!
The American recipes
will be auf Deutsch. There is an excellent resource for U.S. recipes with
German ingredients and measurements (usa-kulinarisch.de - das Rezept für carrot cake with cream cheese
frosting truly is the best in town!), but there is always more to be
discovered, especially in the ethnic food category.
And here is where the
interactive part comes into play: Dear American friends, if you have recipes
you think I should try or that Germany should know about, send them my way!
Especially all things Mexican, Indian, or Asian, but really, just send me your
favorite recipes.
Ebenso dankbar bin ich
für alle Rezeptvorschläge auf Deutsch (der beste Gugelhupf? Pflaumenkuchen?
Flammkuchen? Etc.!)
Okay, enough said. I
shall start off by introducing my favorite Italian cookies so far (and because
it is a European recipe, it will be in English.)
Much love,
Ulrike
*Auf Deutsch!
Liebe Freunde,
Voilà, da ist er – mein
Blog! (Der dritte Versuch? Glaube ich!).
Hauptsächlich ist dieser
Blog ein kreatives outlet rund um meine Essensphantasien. Die Idee dahinter ist
folgende: Ab und zu, je nach Zeit und Lust, poste ich entweder ein europäisches
oder ein amerikanisches Rezept. Die europäischen Rezepte übersetze ich für alle
amerikanischen bzw. Englischsprachigen Freunde auf Englisch, die
amerikanischen/mexikanischen/indischen/etc. (“ethnische” Rezepte fallen einfach
unter die Kategorie “amerikanische”, das ist mein kulinarischer Imperialismus)
veröffentliche ich auf Deutsch.
Vor allem will ich den
Blog nutzen, um mit Freunden rund um das Thema Essen im Austausch und Kontakt
zu bleiben. Dafür brauche ich eure Hilfe! Also, vor allem Rezepte: Dein
Lieblingskuchen? Das Rote-Grütze-Rezept deiner Oma? Das Gulasch deiner Mutter?
Der Gugelhupf deiner Tante? (hmm, vielleicht sollte ich “ethnische Küche”
umdefinieren…) Dein Lieblingsrezept für Käsekuchen? Ich nehme alles! Das
gleiche gilt für meine amerikanischen Freunde. Aber euch kommt eine noch
wichtigere Rolle zu: Ich brauche eure Hilfe beim Essen! Also, Vorschlag: Ihr
schickt mir ein Rezept, ich koche es und lade euch dazu ein, die Resultate zu
verzehren. Sound good?
Alles Liebe,
Ulrike
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